Eğer gözlük kullanan veya kullanması gereken biriyseniz şu soruyla daha önceden karşılaşmışsınızdır demektir :
– “Pardon ! Kaç numara gözlük kullanıyorsun acaba ?”
Çoğu insan etrafındaki nesnelere sadece bakıp geçmez.Sanki bir mücevher ışıltısı arıyormuşcasına etrafına bakınır.Gün ışığında veya ay ışığında farketmeksizin sürekli arar,tarar,seçer ve beğenir ya da beğenmez.Gördükleri hakkında iç dünyasında yorumlar yapar.Bunlar ya güzel ya çirkin ya iyi ya kötü yorumlarıdır.Bu yorumlar kendi iç dünyasını şekillendirmiş eski gördüğü görüntülerden meydana gelmiş bilinçaltından evrilmiş iç dünyasının yansımalarıdır.Bunlar dış dünyada aslında bir duygu içermeyen görülerdir.
Eğer gözlük kullanıyorsanız gözlüğü çıkardığınızda çok farklı görmeye başlayacaksınız.İşte bu noktada buna ”görmek” diyemeyiz.Ancak ”görmemek” de diyemeyiz öyle değil mi ?
Peki ya görmek ile görmemek arasındaki bir “me” fazlalığı aslında nedir ?
Bu; “me” aslında kuzuların dillendirdiği fonetik bir şeyden daha fazlasıdır.
Bu bir duygu aktarımıdır.
İnsanlar,çevrelerine bakmaya başladıkları her an önceden kendisindeki görüntü kümelerinde oluşmuş görüntülerdeki seçicilikleriyle bakmaya başlar.Yani sürekli yargılar.Buna duygusuz bakmak da diyebiliriz.
Görmesi doğuştan veya sonra sonradan hasarlı olmuş kişiler eski dönemlerde, duygusuz kişiler diye anılabiliyordu.Aslında gerçek böyle değil. “Aşık Veysel” örneğine bakın.
Eğer duygu gözlüğü ile dış dünyaya bakarsanız gözlerinizden çıkan bir sevgi merceği olduğunu fark edeceksiniz.
İnsanları onlara kendinizdeki bilinçaltısal yargılarla bakmadan onların gözlükleri ile yani tanımadığınız her insanın da farklı göz numaraları olduğunu var sayarak bakarsanız.Onlara kendi gözlüğünüzü sunabilirsiniz.Çünkü sizin gözlüğünüz “numarasız bir duygu gözlüğü ! ” Duygusal açıdan bakıp , egosal bakışlarınızı indirdiğinizde fark edeceksiniz ki insanların duygularını çıplak bırakan o gözlükler sizdeki asla değil!
Unutmayın hiçbir gözlük,çıplak göstermiyor fakat duyguları çıplak gösteren gözlükler asrımızda “moda” !
Yazıda eksik bulduğunuz,katılıp-katılmadığınız her şey’i yorumlarda bildirebilirsiniz. İyi okumalar ! 🙂