in

Başarıya Hazırlanın!

Hayatınızda başarılı olmak istiyorsanız bunun için bir hazırlık yapmalısınız.

Peki, insan başarıya nasıl hazırlanabilir?

Hazırlık, bir işi başarıyla tamamlamak için hazır duruma gelmenizi gerektiren bir kuraldır. Bu kural neredeyse yaşadığımız her şeyde geçerli bir kuraldır.

Kişisel gelişim uzmanlarına göre her şey bir hazırlık aşamasına mecburdur. Örneğin misafirleriniz için bir kek pişireceksiniz; önce malzemeleri çıkarır, fırını yakar, bir hazırlık yaparsınız. Yaşadığımız her şeyde de bir hazırlık aşamasına ihtiyacımız var. Eğer hazırlık yapmadan bir işe kalkışırsak başarılı olamayız.

Hazırlık yapmak, hayatın kanunlarından biridir. Hayatta başardığınız şeylerse yaptığınız hazırlık aşamalarının sonuçlarıdır.

Hayatta başarılı olmak, kariyerinizde, kazancınızda, sağlığınızda, ilişkilerinizde başarılı olmaktır. Başka bir şekilde ifade etmek gerekirse ruhsal ve fiziksel olarak başarılı olmaktır hayatta başarılı olmak. Eğer bir insanın hayatta her şeyi yolunda gidiyorsa, başarılı bir insansa, o insan mutlaka uzun ve yorucu hazırlık aşamalarından geçerek o noktaya gelmiştir.

Hazırlık Nasıl Yapılır?

Hazırlık yapmak, bir hedef belirlemekle başlar. Öncelikle kendinize bir hedef belirleyin. En çok istediğiniz şey nedir? Neyi başarırsanız mutlu olursunuz? Bu soruları yanıtladıktan sonra, hedefinize ulaşmak için ihtiyacınız olan zamanı belirleyin ve bir plan yapın.

Neden Zamana İhtiyacınız Var?

Hazırlık için bir zamana ihtiyacınız var. Diyelim ki satış uzmanısınız ve belli bir oranda satışlar yaparak başarılı olmak istiyorsunuz. Hedefiniz müşterinize satış yapabilmek… Müşterinizle karşılaşmadan önce bir hazırlık yapmalısınız ve bu hazırlığı müşterinizle karşılaştığınız an yapamazsınız. Mutlaka öncesinde belli bir zamana ihtiyacınız olacak. Peki, ihtiyacımız olan zamanı neye göre belirleyeceğiz? Aslında her hedefin ihtiyaç duyduğu zaman farklıdır. Hazırlık sürecine ayıracağınız zaman, sizin yapacağınız hazırlığın ayrıntıları ile ilişkilidir. Ancak şunu da unutmayın; ne kadar iyi hazırlık yaparsanız o kadar çok başarılı olursunuz ve hazırlık için ne kadar çok zaman ayırırsanız hazırlığınız da o kadar iyi olur.

Neden Hazırlık Yapmalıyız?

Bir atlet olduğunuzu ve bir yarışa katılacağınızı düşünün. Önceden hazırlık yapmazsanız daha yarışın başında nefesiniz kesilir, ayaklarınız sizi bitiş çizgisine ulaştıramaz. Çiftçiler bile önce toprağı çapalayıp havalandırır, sonra tohumları eker, gerektikçe sular ve en sonunda hasat yaparlar. Hayatta her şey böyledir. Hazırlık yapmadan hiçbir başarı elde edilemez. Kariyerinizde, ilişkilerinizde, işinizde başarmak istediğiniz bir hedefiniz mi var? Belki artık bir hazırlık yapmanızın ve istediğinizi elde etmenin zamanı gelmiştir.

Bir Yorum

Cevap Yazın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Irkçılık Koronavirüsten Hızlı Yayılır!

Auschwitz’in Anlatılmayan Eşcinsel Hikayeleri