Bu basit kılavuz, hata yapmaya doymayan ve hep daha büyük hatalar yapmak isteyen aptallar için hazırlanmıştır. Kılavuz olabildiğince sadedir ve uygulayana geri dönüşsüz hatalar yapma fırsatı sunmaktadır. Bu kılavuzu baz alarak yapacağınız hatalardan dolayı uğrayabileceğiniz herhangi bir zarar ziyanı karşılamayacağımızı şimdiden beyan ederiz. O halde lafı uzatmadan başlayalım.
1- Odaklanmaktan Vazgeçin
Eğer bir soruna yeterince odaklanmayı başarırsanız, o sorunu kusursuz bir şekilde çözebileceğiniz kimi zarif ayrıntıları keşfedebilirsiniz ve bu da eşsiz hatalar yapmanızın önüne geçebilir. Bu yüzden karşılaştığınız tüm sorunları olabildiğince yüzeysel olarak ele almalı, sorunun boyutları ve derinliği hakkında hiç kafa yormamalısınız.
Araştırma konusu: Ornitorenk çorbasına sarımsak konur mu? (Evet ya da hayır diye yanıtlayınız!)
2- Aceleci Davranın
Bir hata yapmak, hata yapmamak ihtimalinin de olduğu evrensel bir seçenekler kümesinden, hata yapmanıza yol açacak bir seçeneğin hayata geçmesini kolaylaştırabilecek bir karar almaktan başka bir şey değildir. Eşsiz bir hata yapabilmek için eşsiz yanlış davranışlar zinciri oluşmalıdır. Bu eşsiz yanlışlar zincirinin en önemli halkalarından biri de karar verirken aceleci davranmak ve olası tüm sonuçları yeteri kadar analiz etmemektir. Hızlıca davranın ve hemen karar verin.
Akıllılar için bir soru: Üzerinize 100 km hızla gelen bir viski kamyonunun önünden kaçmadan önce, kamyonun devrilmesini sağlayabilmek için şoförü hataya zorlayabileceğimiz olası mesafe kaç metredir?
3- Duygularınızın Sizi Yönlendirmesine İzin Verin
Gerçek doğa sadece fiziksel olaylardan ibarettir. Soyut şeyler de maddidir ve bu soyut şeylerin insan bilinci üzerinde en etkili olan reaktif boyutu da duygulardır. Eğer gerçekten eşsiz bir hata yapmak ve tarih boyunca anılmak istiyorsanız kendinizi kesinlikle duyguların yanıltıcı gerçekliğine bırakın. Boyun eğdiğiniz duygularınız, sizin o yapay gerçeklikten sonsuz bir pişmanlık devşirmenizi ve uzun, sonsuz ve bunaltıcı bir depresyona girmenizi sağlayacaktır. Beni üzüyor bu yüzden aslında olan biten böyle olmalı ya da o iyi biri bu yüzden ona karşı şöyle davranmalıyım gibi şeyler…
Bunu yapın: Size inanmış ve defalarca üzmüş olduğunuz birini, ipler kopmaya yakınken ama aranız da sanki iyi gibiyken; gerçekten ve son bir kez üzün.
4- Benmerkezci Olun
Olay dediğimiz şey, enerjinin hareket halinde ortaya çıkışıdır ve anlamını canlı varlıkta, bilhassa konumuz olan sende; eşsiz hatalar yapma adayı kişide bulur ve evreni daha anlamsız kılar. Bu yüzden bir an önce evrenin merkezine kendini yerleştirmeli ve en değerli varlık olarak kendini görmelisin! Aptalca isteklerini dünyaya dayatmak için sızlanmayı ve isteklerin yerine gelmediğinde yakınmayı unutma; çünkü öyle olmalıydı ama olmadı. (Başka bir açıklamaya ihtiyacın yok)
Unutma senden başka kimse yok, varsa da bilinemez, bilinse de önemsizdir.
Alıştırmalar: Bir yavru fili annesinden ayırıp emzirmeyi deneyin.
5- Aptallıktan Şaşmayın
Aptallık öylesine mucizevi bir şeydir ki; önceki dört önerimi dinlemeyip ciddiye almasanız bile sadece ve sadece katıksız bir aptal olarak eşsiz hatalar yapabilirsiniz. Aptallık etrafınızda olup bitenleri sorgulama ve anlama gücünüzdeki düşüklüğün davranışlarınıza yansıma katsayısıdır. Daha önce işe yaradığını bildiğiniz şeyleri benzer sorunlarda kullanmayın ve işe yaramadığını bildiğiniz çözüm şablonlarınızı sürekli deneyin.
Pekiştirme: Bir labirent faresiyle arkadaşlık kurun.
Bir Yorum
Cevap YazınOne Ping
Pingback:15.05.2023 | GÜNLÜK ŞEYLER